Ev dekorasyonunda tasarımı tamamlayan en önemli şeylerden biri de duvar boyasıdır. Duvar boyalarının yanı sıra renkleri de fazlası ile önemlidir. İç açıcı ve ferah odalar oluşturmak için evinizi olduğundan daha aydınlık gösteren boya renkleri tercih etmelisiniz. Yazımızda sizlere aydınlık gösteren duvar boyası renklerinin hangileri olduğunu sıralayıp kısaca etkilerinden bahsedeceğiz.

Evinde aydınlık bir görünüm elde etmek isteyenler için açık ve parlak renkler oldukça uygundur. Genellikle aydınlık renk dendiğinde çoğu kişinin aklına beyaz, krem ve bu renklerin diğer açık tonları gelmektedir. Ancak aydınlık gösteren renk çeşidi bunlarla sınırlı değildir. Ayrıca tek bir renk yerine birkaç renk de birlikte kullanılarak daha aydınlık görünümler elde edebilirsiniz.

Krem ve Gri Tonları Duvar Boyası

Son yıllarda özellikle gri popüler olmuş bir renktir. Salonlarda turkuaz renk ile kullanıldığında ise hoş bir görünüm elde etmektedir. Bunun yanı sıra komple gri duvar boyası ve turkuaz mobilyalar da tercih edilebilir.

Mine Rengi Duvar Boyası

En canlı renkler arasında olan mine rengi doğal olarak aydınlık gösterir. Üstelik beyaz, turkuaz ve buz beyazı renklerindeki mobilyalar ile kullanıldığında harika bir uyum yakalanabilir. Soft renkler bu renk ile fazlası ile uyumlu olabilir.

Deniz Kabuğu Rengi Duvar Boyası

Muhteşem dekorasyonlara imza atmak için deniz kabuğu rengi duvar boyası tercih edebilirsiniz. Özellikle bu rengin yanına lacivert, siyah, kırmızı, yeşil renkler seçildiğinde eşsiz bir ahenk oluşturabilir. Fakat odak noktanız bu renk olmalı ve bunun çerçevesinde modern bir tasarım elde etmelisiniz. Evlerinde şık bir görünümü yakalamak isteyenler için son yıllarda en çok kullanılan duvar boyası rengi olmuştur. Bunların yanı sıra mavi duvar tabloları ile de harika durmaktadır. Deniz kabuğu renginin yanında kesinlikle koyu renk ürünler bulundurmanız gerekir. Ayrıca mavi tonlarında bir halı ile odanızı daha da aydınlık bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Lületaşı Rengi Duvar Boyası

Hemen hemen her evde görebileceğiz renkler arasında olan lületaşı rengi duvar boyası evleri hem daha geniş hem de daha ferah göstermektedir. Aynı zamanda evlerde bulunan eşyalar ile uyumlu olan bir boyadır. Açık tonları sevenler bu renk duvar boyasını tercih edebilir.