Detaylı Tavan Boyama

 

Detaylı Tavan boyama için öncelikle kağıt bant (maskeleme bantı), kestirme fırça ve kaliteli bir tavan boyasına ihtiyacımız vardır. Tavan boyaları zaman ile sigara kullanımı, toz ve buhar nedeni ile zamanla ilk temiz görünümünü kaybeder. Detaylı tavan boyama rehberimize başlayalım.

 

Tavan Boyası Seçimi

 

Tavan boyası seçimi dikkat edilecek noktalardan biridir. Farklı özelliklerde ve çeşitlerde tavan boyaları mevcuttur. Tavanı boyası yapacağınız alana göre boyanın ağırlığına karar verilmelidir. 3,5 Kg veya 10 Kg gibi farklı tavan boyaları bulunmaktadır. Sonrasında tavan boyasının hangi özelliklerde olacağını karar verilmelidir. Boyama yapılacak odanın tavanın havalandırma problemi olan bir yer ise küf önleyici özelliklerde olması önemlidir.

Tavan boyası seçiminde problem yaşadığınızda durumda bizler ile iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

 

Boya Malzemeleri

 

Tavan boyama işlemi için en önemli yardımcınız boya malzemelerini doğru seçmeniz çok önemlidir. Tavan boyanız ile yanlışlık ile duvarlarınızı boyamanızı engellemek için kağıt bantları kullanabilirsiniz. Kolay yapıştırılıp sökülmesi ve sizi büyük bir dertten kurtardığı için kağıt bant kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kağıt bant dışında boya fırçanızı doğru seçmeniz de önemlidir. İhtiyacınıza uygun genişlikte kenar fırçası çeşitleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Sıra Boyamada

 

Tavan boyaması sırasında dikkat edilmesi gereken başka bir konu ise fırçaya çok fazla boya almadan tavanların boyamasını yapmaktır. Eğer fırçaya çok fazla miktarda boya alırsanız yerlere damlar ve hemen silinmediğinde kuruyup çıkarılması çok zorlaşmaktadır. Bundan dolayı fırçanıza yeterli miktarda boyaya batırmanız önemlidir. Dilerseniz mobilya ve yerlere serilmesi için üretilen özel üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz.

Tavan boyama işlemini iki defadan sonra tamamlanmış olur. İki kat tavanınızı boyamanız temiz bir görünüm için yeterli olacaktır.