Ev dekorasyonundan hobi ürünlerine kadar, son dokunuşlar için her zaman boya çeşitlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılacak olan uygulamalara göre boya çeşidine karar vermek de büyük bir önem taşımaktadır. Boyalar çoğunlukla uygulandıkları yüzeylerde etkili olmalarına göre tercih edilmelidir. Evlerine yeni bir hava katmak isteyenler için ev boya çeşitleri büyük önem taşımaktadır.

Her boyanın farklı bir görünümü ve özelliği vardır. İstediğiniz özellikleri karşılayan boya çeşitlerini seçerek duvar boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Peki ev dekorasyonu için kullanılan ve vazgeçilmeyen iç cephe boyası çeşitleri hangileridir?

Su Bazlı Boya Çeşitleri

Su bazlı boyalar genellikle boya kokusuna karşı duyarlılığı olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Su bazlı boyalar dış etkenlere karşı fazlası ile dayanıklı olduğundan rengi ne kadar parlak ve dikkat çekici olursa olsun uzun yıllar bu havasını koruyabilir. Su bazlı boylar aynı zamanda nemli bir bezle kolaylıkla silindiğinden kullanıcılara büyük avantajlar sağlamaktadır.

Plastik Boya Çeşitleri

Plastik boya çeşitleri nefes alabilme özelliğinden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Bu nedenle evlerinde nem ve rutubet gibi sorunları olanlar plastik boya kullanabilir. Evinde mat boyalar kullanmayı tercih edenler de plastik boya çeşitlerinde tercih edebilir. Ayı zamanda diğer boya çeşitlerine göre ekonomik olmaları ile de dikkat çekmektedirler.

İpeksi Mat Boya Çeşitleri

İpeksi mat boyalar çoğunlukla kullanıldıkları ortamları ferah göstermektedir. Leke tutma özelliği oldukça yüksek olan ipeksi mat boya çeşitleri üzerindeki leke ve kiri dışarı yansıtmamaktadır. Ayrıca bu boya çeşitleri güneş ışığını diğer boyalara göre daha şiddetli yansıtmaktadır. Bu sayede de ortamın daha ferah, huzurlu ve geniş görünmesini sağlamaktadır.

Antibakteriyel Boya Çeşitleri

Uygulama yapılacak olan alanda nem, rutubet gibi sorunlar varsa kullanılması en uygun boya türlerinden biridir. Antibakteriyel boyalar rutubeti yüksek olan ortamlarda, duvarlardaki küf ile mantar oluşumunu önleyici özellikleri ile dikkat çekmektedir. Bu nedenle sürekli küflenen ve boyası atan duvarlar için fazlası ile ideal bir çözüm olacaktır.

Yağlı Boya Çeşitleri

Yağlı boya çeşitleri genellikle duvarlarında parlak yüzeyler oluşturmak isteyenlerin tercihidir. Parlak görünümleri ile duvarlara farklı bir hava katan yağlı boya çeşitleri yüksek koruyuculuğu ile de uzun yıllar dayanmaktadır. Duvarlarında parlak ve pürüzsüz bir yüzey isteyenler mutlaka yağlı boyaları tercih etmelidir.