Ev ya da işlerinizde yapacağınız boya, badana işlerinizde işlemlerinizin daha kolay yapılması için tiner kullanabilirsiniz. Kimyasal bir karışım olarak üretilen tiner çeşitleri, boyaların yoğun kıvamlarının inceltilmesi için kullanılmakta ve boyaların bulaştıkları yerlerdeki lekeleri temizlemek için kullanılmaktadır.

Boya çözücü özelliğine sahip olan tinerler, her alanda bulaşan boyaları temizlemektedir. Ayrıca boyama işleminden sonra fırçaların temizlenmesinde de en etkili sonucu vermektedir. Aynı zamanda tinerler kullanım alanlarına ve özelliklerine göre de değişiklik göstermektedir.

Kokusuz tiner çeşitleri özel bir şekilde kokusuz olarak üretilmektedir, solvent bazlı boyaların inceltilmesinde kullanılmaktadır. HRM tineler de sanayi işlemlerinde ve araç boyama atölyelerinde kullanılmaktadır.

Sentetik tinerler de sentetik bazlı boya ve vernikler için kullanılan inceltme malzemesidir. Selülozik tinere göre daha az etkiye sahiptir. Plastik yüzeyler ile insan bedeninde daha az etkilerde bulunmaktadır. Bu nedenle de plastik şişelerde güvenle saklanabilir. Uçucu özelliği daha az olduğundan ve içinde yağ olmamasından dolayı iz bırakabilir.

Selülozik tinerler ise, selülozik bazlı boyalar ile vernikleri inceltmek için kullanılmaktadır. Tiner çeşitleri arasında en etkili olan tinerdir. İnsan bedenini tahriş etme özelliğine sahip olduğundan plastik ya da benzeri malzemeleri eritecek güçtedir. Bu özelliğinden dolayı teneke kutularda saklanması önerilir. Uçuculuk özelliği yüksek olan selülozik tinerin uygulandığı alanlarda iz kalmaz.

Tiner Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tiner seçiminde önemli olan konu yapılacak olan işleme uygun tiner seçimidir. Sentetik ve selülozik tinerler arasında özellik farkı olduğundan uygulanacak olan boyaya uygun olanı seçilmelidir. Tiner fiyatları ise tinerlerin çeşitlerine ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Uçucu özelliğe sahip olan tinerler kesinlikle kapalı saklama kaplarında muhafaza edilmelidir. Kutusu açık olan tinerlerin alınması tavsiye edilmemektedir. Tinerle işiniz bittikten sonra ağzını sıkıca kapatmanız gerekir.

İnsan sağlığına zarar verecek bir madde olan tinerin kokusu, uygulama sırasında havalandırılarak çıkartılmalıdır. İnsan tenine temas ettiğinde sabun ve su ile hızlı şekilde yıkanması gerekir.

Boya işlerinizde kullanmak için tiner ve benzeri malzemeleri ihtiyaç duyduğunuzda Favorinial sizlere her çeşit ürünü online alışveriş kolaylığı ile sunmaktadır. Bunun için yapmanız gereken tek şey Favorinial’ı ziyaret etmek ve istediğiniz ürünü sepete eklemek!