3 Adımda En İyi Ofis Rengi

 

Ofis rengi seçmek, ofisi komple dekore etmekten daha zor olabiliyor. Çünkü pek çok insan ne yazık ki mobilyaları duvara değil, duvarı mobilyalara uydurmaya çalışıyor. Hatta ofis duvarları ne renk olmalı dedikten sonra bile mutlaka siyaha, maviye …vb. uyması gerekiyor çünkü koltuklar, perdeler şu renk deniyor. Oysa duvar rengi özellikle de ofislerde çok büyük önem taşımaktadır. Üretimden, güvenirliliğe kadar pek çok unsur en basit işletmenin bile ilgi odağıyken; tüm bunların konuşulacağı alanı niye göz ardı edesiniz ki? Üstelik müşterilerinize koltukla ya da saksıyla güven veremeyebilirsiniz ama basit görünen bir duvar rengi ile pek çok şeyi aynı anda anlatabilirsiniz.

Peki ama nasıl diyorsanız; gelin, sadece 3 adımda sizin için en iyi olacak o ofis rengini hemen seçelim. Bakalım; sizi yansıtacak en iyi ofis boyası ne renk olmalı?

 

1.     Alanınızı Fark Edin!

 

Ofis rengi ne olmalı sorusundan da önce dikkat edeceğiniz bir konu var: Alanınız, ölçüleriniz ve umduğunuz etkiler! Örneğin; küçük bir ofisiniz varsa sırf renkli görünsün diye o alanı daha da daraltacak farklı kombinasyonlar yapmayı düşünmemelisiniz. Ya da daha büyük alanlarda hastane görünümü yaratacak tek renk beyazlardan kaçınmalı ve bunun yerine alternatif kombinler oluşturarak, doğal tonlar yakalamalısınız. Kısaca alanınızı fark etmeli ve buna göre davranmalısınız.

Üstelik ofis renkleri yalnızca ölçülerle bağdaştırabileceğiniz standartlara da uymaz. Başka bir deyişle alanınızı fark etmeniz sadece ölçüleri bilmeniz demek değildir. Kapı ve pencerelerin konumundan eşyalara ve yerleşecekleri alanlara kadar bütün faktörler, boyanın renginde etkili olacaktır. Çünkü özellikle ayna gibi yansıtma özelliği taşıyan eşyalar, alanın renginde de belirleyici özellikler taşıyabilirler.

 

2.     İhtiyaçlarınızı Keşfedin!

 

Evet, doğru soru; ofis rengi nasıl olmalı? Ama kime ya da neye göre cevap vereceğiz bu soruya? Elbette herkesin ihtiyaçları değişkendir. Dolayısıyla talep edeceğiniz estetik zevk de farklı olabilir ki bazı durumlarda bu estetik beğeninin bile dışına çıkmanız gerekecektir. Örneğin mesleğiniz bile boya seçiminizde etkilidir. Sizce bir cerrah, ofisini kırmızıya boyatabilir mi? Aslında boyatabilir! Ama doğru ihtiyaçlar ve tonlara dikkat edilmelidir çünkü her rengin bir çekimi ve etkisi vardır.

Kısaca ofis renk seçimi konusunda belirleyici faktör her zaman için sizsinizdir ama yalnızca beğenilerinize ya da favorilerinize göre hareket etmemelisiniz. Çünkü bazen konfor alanınızın dışına çıkmak, umduğunuzdan daha iyi sonuçlar elde etmenize vesile olacaktır.

 

3.     Renklerin Ruhu!

 

Gelelim en şatafatlı ve en önemli noktaya! Renklerin ruhu olduğunu biliyor muydunuz? Hatta tercih edeceğiniz renklerle kitleniz ve müşterileriniz üzerinde ciddi etkiler bırakabilirsiniz. Nasıl mı?

Hadi örneklerle ilerleyelim!

Sadece ofis duvar rengi değil her duvar, eşya ve kıyafette kullanacağınız tüm renkler farklı bir etkiye neden olurlar. Mesela kırmızı iştah açan ve enerji veren bir renkken yeşil, huzuru temsil eder. Bu nedenle dinlenme, bekleme alanı gibi odalarda sıklıkla yeşil rengi tercih edilir. Mavi ve mavi tonlarının ise hayal kurmayı teşvik ettikleri bilinirken üretkenliğin önemli olduğu yaratıcı pozisyonlarda kullanılmaları avantaj sağlayabilir. Ofis rengi boya seçimlerinde en çok kullanılan renklerden biri de beyazdır ki beyaz, geniş gösterme etkisi olan ve sakinliği temsil eden bir renktir fakat her beyaz tonu ve kullanılma biçimi aynı sakinliği yakalamayabilir. Bu nedenle beyaz tonlarını tercih edecekseniz mutlaka beraberinde uyumlu başka renkler de kullanmalısınız.

Kısaca her rengin farklı bir yansıması vardır. Dolayısıyla renk seçiminizde son kararı vermeden önce mutlaka renklerin etki ve anlamlarına bakmayı ihmal etmemelisiniz.