Eviye Bataryası Nasıl Seçilir?

Mutfak tezgahımızın en önemli parçası eviye bataryaları; bizlere yemek yaparken, bulaşık yıkarken ya da sebze ve meyve yıkarken yardımcı oluyor. Mutfak bataryaları gerek işlevselliği, gerekse mutfak dekorasyonuna olan katkısı sayesinde oldukça önemli bir konumda. Mutfağımızın adeta yıldız ürünü olan eviye ve eviye bataryalarını nasıl seçmeliyiz. Bu haftaki blog yazımızda size bu konuda rehberlik ediyoruz.

Eviyebataryası, duvara monteli, tezgah üstü, çek uzat ve el duşları olmak üzere temelde dörde ayrılıyor. Duvara monte edilen eviye bataryaları, tezgahınızın üstüne yerleşen eviyeye monte ediliyor ve o şekilde kullanılırken, tezgah üstü eviye bataryaları tezgahınızın üstüne monte edilir. Çek uzat diye tabir edilen spiralli eviye bataryaları, musluk başlığını çekip uzatarak istediğimiz şekilde kullanmamıza yardımcı olurken el duşları ise çok daha kapsamlı hareket alanına sahip.

Eviye bataryalarının türleri de kendi arasında, tek kollu ve çift çevirmeli olarak ikiye ayrılıyor. Tek kollu eviye bataryalarında, musluk başlığını sağa ya da sola hareket ettirerek suyun sıcaklığını ayarlayabiliyorken, çift çevirmeli eviye bataryalarında bir musluktan sıcak suyu diğer musluktan da soğuk suyu açmanızı sağlıyor.

Eviyebataryaları, mutfak dekorasyonu için çok sık değiştirilen bir ürün olmadığı için seçerken dikkat etmemiz gereken bazı konular var. İlk olarak ürünün dayanıklı olup olmaması, bize ne kadar süre o eviye bataryasını kullanabileceğimiz hakkında fikir veriyor. Eviye bataryalarının dayanıklılığı da üretildiği malzemeye göre değişkenlik gösteriyor. İyi ve dayanıklı mutfak bataryaları, pirinçten veya bakır karışımlı pirinçten elden edilir. Eğer seçtiğiniz eviye bataryasının malzemesinden emin değilseniz, ürünün dayanıklı olup olmadığını ağırlığından anlayabilirsiniz. Dayanıklı eviye bataryaları sert ve ağır olur.

Eviye bataryasını seçerken dikkat etmemiz gereken bir diğer unsur, ürünün işlevselliği. Unutmayın eviye bataryasını sadece sebze ve meyve yıkamak için değil, yeri geldiğinde derin tencereleri yıkamak için de kullanabiliriz. Bu tür derin mutfak eşyalarının yıkanması için yüksek eviye bataryalarını seçmenizde fayda var. Eğer lavabonuz çok büyük değilse, bulaşık yıkamak için el duşları veya spiralli eviye bataryaları işinizi görecektir.

Mutfak dekorasyonu açısından seçeceğiniz eviye bataryasının rengi önemlidir. Mutfak mobilyalarınıza uygun renkte eviye bataryası seçmeniz, ürününüzün mutfakla uyumlu olmasını sağlayarak şık bir görünüm sağlayacaktır.