Yaz mevsimi kendini geriye çekerken, daha sakin ve huzurlu sonbahar mevsimi öne çıkıyor. Sonbahar demek, müthiş bir renk cümbüşüne şahit olmak demek! Tüm yaz capcanlı yeşil renkleriyle sallanan yapraklar, yavaşça sararıp solmaya başlarken sonbahar bize sarı, gri, turuncu, kırmızı ve kahverenginin en güzel tonlarını sunuyor. Yağmurlu havalarda, elinizdeki kahvenizle açık pencereden çektiğiniz toprak kokusundaki huzuru sonbahar renkleriyle evinize yansıtabilirsiniz!

SONSUZ ÇEŞİTLİLİK!

Sonbahar mevsiminin renk paleti o kadar geniş ki; akşamüstü güneşinin elveda der gibi hissettiren buruk turuncusu, yerlerdeki yaprakların sarı ve kahverengi tonları, hatta bazı ağaç türlerinin soluk kırmızısı, yağmurlu havalarda gökyüzünü kaplayan bulutların grisi… Sonbaharın bu geniş paleti evimizde onu hissetmemizi oldukça kolaylaştırıyor.

SONBAHARI EVİNİZDE DÖRT MEVSİM HİSSEDİN!

Siz de sonbaharın sakinliğine ve huzuruna hayransanız, neden evinizi sonbaharın renkleriyle donatmayasınız ki? İzin verin, saman sarısı duvarlarınıza yerleşsin; odalarınızın köşelerine koyacağınız ahşap mobilyalar size doğanın içimizde olduğunu hatırlatsın. Ayrıca, duvarlarınıza asabileceğiniz koyu yeşil ve turuncu aksesuarlar sonbahar temanıza çok yakışacak.

Hafta sonu kafanızı dinlemek için kitap okurken kahve içeceğiniz bir köşe yapma fikrine ne dersiniz? Kendinize özel o köşenin duvarını nar çiçeği rengine boyayıp, hemen bej rengi tek kişilik koltuğunuzun yanına ahşap bir sehpa yerleştirerek uyumu yakalayabilirsiniz. Hatta sehpanın üzerine ufak bir kaktüs koyarak, sonbaharın etkileyici sadeliğine selam verebilirsiniz.

Yatak odanızdaki duvarlar için gri tonlarını tercih edebilir ve sonbaharın ağaç gövdelerini andıran koyu kahverengi kadife perdelerle pencerelerinizi kapatabilirsiniz. Gündüzleri perdelerinizi bağlamak için kullanacağız turuncu kuşaklar, yatak odanızın huzuruna eşlik edecek.

Yemek odanız için duvarlarınızı zümrüt yeşiline boyayabilir, sonbaharın sıcaklığını hissetmek için kiremit rengi masa örtüsü kullanabilirsiniz. Ayrıca yemek masanızın üstüne yerleştireceğiniz gümüş rengi şamdanlarla şık ve sade bir görüntü yakalamak sizin elinizde!

Tüm bunların yanı sıra, evinizdeki her oda için sonbahar rengindeki aksesuarları kullanarak, bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Bu konuda evinizin özel yerlerine konumlandırabileceğiniz abajurlarla loş ışık elde edebilir ve göz yorgunluğuna son vererek ruhunuzu dinginleştirebilirsiniz.

Siz de sonbaharın renklerini kullanarak, sonsuz sayıda renk uyum yakalayabilir ve bu uyumu evinize yansıtarak dekorasyonunuzu baştan yaratabilirsiniz. Başlamak için neyi bekliyorsunuz?