Binalarda ısı yalıtımı yaptırmak hem mali hem de fiziksel koşullarda önemli iyileşmeler sağlamaktadır. Bu faydaları maksimum seviyede tutmak için, ısı yalıtımının ne zaman yapıldığı ya da yapılacağı da kullanılan malzeme ile işçilik kalitesi kadar önemlidir. Bu nedenle yazımızda sizlere ısı yalıtımı yaptırmak için doğru zamanı ve sebeplerini kısaca anlatacağız.

Kış Aylarında Isı Yalıtımı Yapmayın

Dış cephe yalıtımının uygulanması için hava sıcaklığının +5 santigrat derecenin altına düşmemesi ve havanın yağışsız olması gerekir. Aksi halde içeriklerinde su bulunan yalıtım malzemeleri donacaktır ve tekrar çözüldüklerinde ise tutucu özellikleri ile yoğunluklarında bazı bozulmalar oluşabilir.

Yine yağışlı bir havada uygulanan dış cephe yalıtımı sırasında suya maruz kalan kimyasal yapıştırıcıların performanslarında ciddi düşüş meydana gelir. Aynı zamanda yağışlı havalarda ısı yalıtımı yapmak, ustaların iş güvenliklerini de tehlikeye atacağından doğru bir tercih olmayacaktır.

Kavurucu Sıcaklara Isı Yalıtımı İşinizi Bırakmayın

Isı yalıtımı yaptırmak için yaz ayları önemli olsa da özellikle yaz sıcaklığının 45 derecelere çıktığı bölgelerde yaşıyorsanız yalıtım için doğru zaman yaz ayları değildir. Çünkü yalıtım malzemelerinin yapıları ve tutucu özellikleri +5 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda bozulduğu gibi bu bozluma 30 santigrat derecenin üzerindeki sıcaklıklarda da geçerli bir durumdur. Bu nedenle sıcak iklim kuşağında yaşayanlar ısı yalıtım işleri Temmuz ayına kalmadan gerçekleştirmelidir.

Isı Yalıtımlarında Doğru Zaman Bahar Aylarıdır

Isı yalıtımı yaptırmayı düşünüyorsanız bunun için doğru zaman şüphesiz ilkbahar ve sonbahar ayları olmalıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 15-20 santigrat derece arasında seyrettiğinden yalıtım malzemeleri bu sıcaklıklarda daha kolay uygulanmaktadır. Bu durum sayesinde işçilik süresi de ciddi anlamda düşecektir.

Yine bu aylarda görülen sıcaklık değerleri ısı yalıtımında kullanılan kimyasal malzemelerin performansı için de pozitif bir ortam oluşturacaktır. İlkbahar ve sonbahar aylarında yalıtım yaptırmanın diğer avantajı ise bu dönemleri takip eden mevsimlerde, faturaları hızlı bir şekilde yükselten klima ve kombi gibi cihazların aşırı kullanılmasıdır.

Kısacası ısı yalıtımı uygulaması için ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih ettiğiniz zaman, dış cephe yalıtımının kendi masrafını amorti etmesi için gerekli olan 3 yıllık süre zaman kaybı yaşamdan başlamış olacaktır.